Tämän projektin tuloksena syntyy tuotoksia, jotka ovat uusia ja innovatiivisia matematiikan opetuksen, kurssien sisällön ja nuorisokoulutuksen lähestymistapojen osalta virtuaaliympäristöissä. Projektin toteuttavat 6 yhteistyökumppania 5:stä eri maasta, ja sen tavoitteeksi on asetettu seuraavien tuotosten tekeminen:

IO1: Kertomuksia, hyviä käytäntöjä sekä ohjeita matematiikan opetukseen yläkoulun ja lukion tasolla Euroopassa
Opas esittää uutta opetusteknologiaa hyödyntävää lähestymistapaa opetukseen, erityisesti matematiikan opettamiseen. Opas tulee olemaan saatavilla verkossa, ja sitä voivat hyödyntää kaikki kouluopetuksesta kiinnostuneet. Kouluttajat ha instituutiot voivat käyttää sitä omien kurssiensa ja pedagogisten lähestymistapojensa kehittämiseen.
Lataa IO1-raportti täältä.

IO2: Opetussuunnitelma, innovatiivisia oppimateriaaleja sekä kursseja matematiikan opetukseen
Opetussuunnitelma tulee pohjautumaan edellisessä tuotoksessa (OS1) tehtyyn tarveanalyysiin sekä kertomusten tuloksiin. Se tullaan tekemään kahdella tasolla: yläkoululaisille ja lukiolaisille. Suunnitelman teossa otetaan huomioon heidän taso, oppimistarpeet sekä mitkä aiheet tuottavat oppimisvaikeuksia. Opetussuunnitelma tulee kaikkien saataville heidän omia kurssejaan varten, ja oppimateriaalit tulevat myös olemaan muiden kouluttajien ja instituutioiden uudelleen käytettävissä.
Lataa opetusmateriaalit ja kurssit täältä.

IO3: Pelillistetty oppimisalusta 3D-virutaaliympäristöllä
Oppimisalusta tulee sisältämään edellisen tuotoksen oppimismateriaalit sekä joukon oppimisaktiviteetteja (3D- ja web-pohjaisia), jotka suunnitellaan ja kehitetään osana tätä tuotosta. 3D-alustaan tulee sisältymään kaikille yhteisiä alueita, jotka ovat toiminnoiltaan omiaan perusharjoitusten tekemiseen.
Saat lisätietoja yhteyden muodostamisesta Virtual 3D Worldiin napsauttamalla täällä.

IO4: Avoimia oppiresursseja tarjoavan materiaalipankin suunnittelu ja kehitys
Materiaalipankki on tärkeä, jotta kiinnostuneet kouluttajat pystyisivät käyttämään ja mukauttamaan projektin oppimateriaaleja. Sen käyttäjät voivat luoda käyttäjätilin ja kirjautua sisään alustalle, josta he löytävät keskustelufoorumin eri aiheita varten ja jossa he voivat keskustella 3D-ympäristön kehittäjien sekä muiden käyttäjien kanssa. Lisäksi he voivat ladata alustalle omia materiaalejaan ja mahdollisesti auttaa 3D-ympäristön kehittämisessä ja laajentamisessa. Materiaalipankin käyttäjät voivat muokata profiiliaan ja seurata muita käyttäjiä sosiaalisen median tapaan.
Avoin sisältövarasto on käytettävissä täällä.